Home | Biologisch | Marktsegmenten | Top Bakkers | Downloads | Referenties | Links | Contact | Bestellen
Nieuw bij Bakkerij Remmerswaal:
De hele dag vers gebakken!!

Biologisch brood*:

Meergranenstrip
EKO Pompoenstrip
€ 0,60
Verrassend uniek biologisch broodje met pompoenpitten
kaiserbol
EKO Kaiserbroodje
€ 0,60
Origineel typisch Duits biologisch kaiserbroodje uniek in zijn soort
dubbeldonker
EKO Dubbeldonker
€ 3,50
Stevig voorgesneden biologisch dubbel donker met karakter in bakzak
pistolet
EKO Pistolet wit
€ 0,60
Karakteristiek Franse biologische witte pistolet
Meergranenstrip
EKO Meergranenstrip
€ 0,60
Robuust biologisch meergranenbroodje
witbrood
EKO Witbrood
€ 3,00
Specifiek en verrassend lekker voorgesneden biologisch witbrood in bakzak
Zonnebonk
EKO Zonnebonk
€ 0,60
Ambachtelijk gebakken biologische zonnebonk royaal gedecoreerd met zonnepitten
notenvruchtenbol
EKO Notenvruchtenbol
€ 0,95
Royale robuuste biologische bol vol van smaak en gebakken met de lekkerste noten en vruchten
meergranen
EKO Meergranenbrood
€ 3,50
Heerlijk voorgesneden licht meerganenbrood in bakzak
d_meergranen
EKO Pistolet D-Meergranen
€ 0,60
Pittig voorgebakken biologische meergranen pistolet boordevol zaden en granen

Biologisch brood*, 5x beter!


1. Beter voor het milieu:
In de biologische landbouw worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Biologische landbouw is dus beter voor het milieu. Direct: omdat biologische boeren en tuinders geen vervuilende middelen in de lucht, bodem en water brengen. Indirect: omdat de biologische landbouw geen mestoverschot heeft. Er zijn dus voor de biologische landbouw geen vervuilende kunstmest- en pesticidefabrieken nodig.

2. Beter voor de natuur:
In de biologische landbouw wordt geen kunstmest gebruikt, maar vaste dierlijke mest. Deze vaste mest wordt beter vastgelegd in de grond en spoelt dus minder snel weg met het regenwater. De bodems en sloten hebben dan ook nauwelijks last van verzuring en vermesting. Ook wordt de natuur niet verstoord door chemische bestrijdingsmiddelen. Op biologische bedrijven wordt er ook veel gedaan aan randenbeheer. Het gemengde karakter van de meeste bedrijven levert meer voedsel jaarrond voor insecten en dieren. Rond een biologisch bedrijf vind je dan ook vaak een grotere diversiteit aan wilde planten en dieren dan rond een gangbaar bedrijf. Vooral vlinders, die zeer gevoelig zijn voor bestrijdingsmiddelen, en vogels komen er meer voor.

3. Beter voor het klimaat:
Door het gebruik van vaste mest zit er veel leven (o.a. wormen) in een biologische bodem. De bodem krijgt daardoor een goede structuur en bevat meer organisch materiaal. Wanneer de structuur van een bodem ‘gezond’ is, kan de bodem meer water opnemen en vasthouden. Dit is gunstig bij natte en bij droge tijden, waarmee we waarschijnlijk steeds meer te maken krijgen door het veranderende klimaat. Meer organisch materiaal betekent dat er meer CO2, de belangrijkste broeikasgas, wordt vastgehouden in de bodem.

4. Beter van smaak:
Biologische producten zijn gewoon erg lekker. Ze hebben de tijd gekregen om te rijpen, op gezonde grond. Steeds meer (Europese) topkoks kiezen voor biologisch voedsel vanwege de sublieme smaak. De voorzitter van de Vereniging van Koks omschrijft het zo: "Biologische producten hebben meer aroma, zijn langer houdbaar en minder waterig." Steeds meer biologische producten komen goed uit testen met smaakpanels. Biologische yoghurt kwam als nummer 1 en 2 uit een test van de Consumentenbond en ook biologische wijn, kip en groenten scoorden extra goed bij de smaakteksten.

5. Beter voor uw gezondheid:
Steeds meer mensen kopen biologisch omdat ze het gezonder vinden. Recent onderzoek toont aan dat biologisch voedsel meer gezondheidsbevorderende stoffen bevat. Volgens een Engelse organisatie die 99 wetenschappelijke onderzoeken vergeleek, is gebleken dat biologisch geteeld voedsel op onder meer gezondheidseffecten vaak significant beter scoort, bijv. op het gebied van mineralen, vitaminen, anti-oxidanten, pesticidenresiduen, en chemische toevoegingen.

*Biologisch brood mag zo genoemd worden als minimaal 95% van de gebruikte ingrediënten van biologische oorsprong is

Bakkerij Remmerswaal | Sluisplein 13b | 2266 AV Leidschendam